lundi 23 novembre 2015

Brüsszelben terrorellenes akció indult, több utcát lezárt a rendőrség

Terrorellenes akciót indítottak Brüsszel belvárosában a Grand Place közelében. A lakókat egyelőre arra kérik, hogy maradjanak távol az ablakoktól és oltsák le a villanyt. Helikopterek köröznek a város felett, a belga rendőrség azt kérte a sajtótól és a közösségi média felhasználóitól, hogy további részleteket ne mondjon senki az akció helyszínéről. A belga ügyészség későbbre ígért tájékoztatást.

Az akció tehát a Grand Place közelében zajlik, korábban több utcát lezártak, de már néhány helyen eltávolították az úttorlaszokat. A rendőrség szűkíti a lezárt szakaszokat és arra kértek mindenkit, hogy kövessék az útmutatásaikat.

Charles Michel miniszterelnök megerősítette a belga köztévének, hogy a helyzet rendkívül komoly. Az Európai Tanács elhalasztotta a hétfőre tervezett nem sürgős megbeszéléseit. Az Eurostar bejelentette, hogy a hétfői jeggyel rendelkező utasok 60 napra elhalaszthatják az útjukat.

This entry passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at http://ift.tt/jcXqJW.



Brüsszelben terrorellenes akció indult, több utcát lezárt a rendőrség

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire