dimanche 20 décembre 2015

Több tucat kurd tüntetők vitt el a rendőrség Törökországban

Kurdok tüntetését oszlatta a török rendőrség pénteken is az ország délkeleti részének egyik nagyvárosában, Diyarbakirban.

Törökországnak ezt a vidékét lakja a 15 milliós kurd kisebbség: nyár vége óta folyamatosak itt az utcai harcok a Kurdisztáni Munkáspárt nevű szakadár terrorszervezet és a török hadsereg, illetve a PKK-t támogató tüntetők és a rendőrök között.

Ankara júliusban mondta fel a 2 éves fegyverszünetet a Kurdisztáni Munkáspárttal a suruci merénylet után, amelyet ugyan a dzsihadista Iszlám Állam vállalt, de a kurdok a török kormányt hibáztatták mondván, hogy már rég csapatokat kellett volna küldenie a szomszédságában öldöklő terrorszervezet ellen.

Ankara azóta kétfrontos harcot vív. A merénylet miatt nem halogathatta tovább, kénytelen volt beszállni az Iszlám Állam ellen alakult nemzetközi koalícióba. A terrorizmus elleni harc jegyében pedig a Kurdisztáni Munkáspárt állásait is folyamatosan támadja nemcsak Törökországban, hanem Irakban is.

Csak az elmúlt három napb

This entry passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at http://ift.tt/jcXqJW.



Több tucat kurd tüntetők vitt el a rendőrség Törökországban

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire